Sivas Gayrimenkul Değerleme

Sivas Gayrimenkul Değerleme

Sivas Gayrimenkul Değerleme

Sivas gayrimenkul değerleme çalışmaları, Sivas’ta gerçekleşen emlak hareketliliklerinin belirlenmesi ve gelecekte sahip olacağı öngörülen değerler çerçevesinde analiz edilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan bulgulara dayanarak bölgedeki yerleşiminin Milattan Önce 2600’lü yıllara dayandığı tespit edilmiştir.

Tarihi İpek Yolu ile ünlü Kral Yolu’nun geçtiği güzergahta bulunan bir kent olması sebebiyle geçmiş dönemlerde birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’de Konya şehrinden sonra Selçuklu etkisinin ve eserlerinin en çok bulunduğu şehrimizdir. Sivas’ta yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası ülkemizin Anadolu geleneksel taş işçiliği çalışmalarıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren ilk mimarı yapısıdır.

Geleceğe yönelik stratejik yatırımların sağlıklı yapılabilmesi için değerleme uzmanlarının pazardaki rekabet eğilimlerini, fiyat artışı ve azalışını belirleyerek gerçek fiyatı tespit etmeleri önem arz etmektedir. Sivas ilinde hizmet veren gayrimenkul değerleme firmamızın hazırlayacağı gayrimenkul ekspertiz raporları eşliğinde işlemler yasal bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Sivas’ın Bölgeleri ve Şehir Özellikleri

Türkiye’nin yüzölçümü açısından en büyük ikinci ilidir. Sivas’ın yüzölçümü 28.164 km² olup, 2022 yılı sonundaki verilere göre nüfusu 634.924’tür. Bir önceki yılın nüfusuna göre azalış olduğu gözlemlenmiştir.

Toplam 17 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Merkez, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara’dır. Sivas’ın nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçesi Merkez ilçesidir.

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre Sivas şehrinde 2020 yılında 10.011,   2021 yılında 8.796, 2022 yılında 8.143  konut satışı gerçekleşmiştir. 2021 yılındaki verilerle karşılaştırıldığı zaman düşüş gözlemlenmiştir.

Sivas Emlak Piyasası

Sivas’ta ekonomide tarım ve sanayi sektörü ile ön plana çıkmış olup demir ve demirciliğe dayalı sanayisi gelişmiştir. Kangal Termik Santrali Türkiye’nin önemli enerji kaynaklarından biri olarak yer almaktadır. Tarımda ise şekerpancarı, buğday ve ay çekirdeği en çok üretilen ürünlerdir. Coğrafyası dolayısıyla küçük ve büyükbaş hayvancılık ile birlikte arıcılık da gelişmiştir.

Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yapılan yatırımlar, oluşturulan projeler ile birlikte şehirde istihdam edilen kişi sayısı artış göstermiştir. Bu sebeple gayrimenkul yatırımlarında da artış olduğu tespit edilmiştir. Uzun vadede gayrimenkul yatırımlarından da kazanç sağlaması için SPK lisanslı Sivas gayrimenkul değerleme uzmanlarımız tarafından düzenlenecek olan ekspertiz raporu alınması tavsiye edilmektedir.

Sivas’ta çoğunlukla yapımı gerçekleştirilen gayrimenkul değerleme çalışmaları; konut değerleme, imarlı ve imarsız arsa değerleme, tarla değerleme, ticari bina değerleme, akaryakıt istasyonu değerleme, ticari iş yeri değerlemedir. Bu değerleme çalışmaları bireysel ve tüzel kişi talepleri doğrultusunda detaylı araştırmalar yapılarak hazırlanmaktadır.

Sivas Gayrimenkul Değerleme Talep Formu